čtvrtek 21. dubna 2016

Nikon



Přátelé, kamarádi, dalším výrazným hráčem v oblasti zobrazovací techniky fotoaparátů puškohledů dálkoměrů a dalekohledů je japonská společnost Nikon. Již řadu let má na území České Republiky své zastoupení což je pro některé váhavé zákazníky důlěžitá informace k tomu, že jejich produkt bude v případě poruchy bezproblémově opraven, dle obchodního zákoníku ČR. Ti z Vás, kteří již mají zkušenosti s reklamací jakéhokoli zboží mimo země EU vědí své. Nikon si svou masivní marketingovou kampaní v poslední doby našel své pevné místo i mezi myslivci a fandy focení zvěře či ptactva. Jakožto lídr v oblasti fototechniky se samozřejmě její gro produktu točí hlavně kolem fotoaparátů, ale zanedbatelnou skupinou není ani portfolio produktů, které využívají myslivci.      Velice oblíbené jsou jako příslušenství k lovu prodávané dálkoměry modelové řady LRF PROSTAF 5, určený speciálně pro lov, stejně tak jako modelová řada Forestry Pro, který je určen lesníkům a hajným pro lepší monitoring vzrostlých stromů, určených k těžbě. Lesník v danou chvíli přesně ví kolik strom měří. Nabídku poté završuje nejvyšší model Laser 1200 což je vysoce výkonný dálkoměr s různými typy vyhodnocení, měřící až na dálku 1100 m.

Samostatnou kapitolu poté tvoří puškohledy, s pestrou nabídkou modelových řad v různých cenových kategoriích. Asi nemá cenu vypisovat veškeré dostupné a nabízené modely kterými Nikon zaplavuje trh, vše naleznete pohromadě pokud navštívíte stránky www.nikon.cz

V pestré nabídce produktů se mihne i pár modelů kolimátorů, ale je to spíše okrajová záležitost. V neposlední řadě poté naleznete široký záběr u dalekohledů. Kvlaita čoček jejich zpracování a kompozice do těl dává těmto produktů výbornou zobrazovací kvalitu. Výhodou společnosti Nikon je široký rozsah v cenové nabídce od cca 2.000 až po 20.000 ve  které nalezente přes 15 modelů.  Pokud máte zkušenost a jste uživateli této značky a jste spokojeni, jen dobře. Osobně dávám přednost jiným značkám jelikož se stále u Nikonu nemohu zbavit dojmu, že je pro ně  výroba puškohledů přeci jen okrajová záležitost.  Binokuláry a monoskopy jsou v samostatné kapitole pozorovací techniky, jak zvěře a ptactva, tak sportovní střelby při střelbě. Pokud tento koníček již praktikujete určitě mi dáte za pravdu. Takže všem kteří vlastní nějaký výrobek od značky Nikon přeji, ať slouží.

Lovu Zdar!

Žádné komentáře:

Okomentovat