úterý 19. dubna 2016

Leica

Leica

Přátelé, kamarádi rád bych Vám představil dalšího lídra nejen v oblasti dalekohledů a puškohledů ale i v oblasti fotografování. Jedná se o Německou společnost Leica.
Leica nebo Leica Camera je obchodní značka přední německé optické společnosti, která navrhuje a vyvíjí fotoaparáty od roku 1913, sériově je vyrábí od roku 1925. Sídlo společnosti je ve Wetzlaru. Společnost Leica, dříve Ernst Leitz GmbH, se v současné době dělí na tři společnosti: Leica Camera AG, která vyrábí fotoaparáty, Leica Geosystems AG, která vyrábí geodetické přístroje a Leica Microsystems GmbH, která vyrábí mikroskopy. Slovo Leica vzniklo ze spojení Leitz Camera. Společnost FOTOTRADE s.r.o. je od svého založení v dubnu roku 2009 výhradním zastoupením pro ČR a SR optických produktů společnosti Leica Camera AG, tzn. fotoaparátů, objektivů a sportovní optiky.
Vysoká kvalita = vysoká cena, což u Leica platí skoro ve všech případech a asi i u všech produktových skupin od fotoaparátů přeš dalekohledy až po puškohledy. Dát za dalekohled 58.000,- Kč a pak si ho zapomenout na posedu.... no nevim. Každopádně je to kvalita a za tu se prostě platí.Ne ve všech případech je tomu však pravidlem, ale v případě Leica dalekohledů to platí.  Právě takový Dalekohled LEICA ULTRAVID 12x50 HD přináší 12 násobné zvětšení, čím umožňuje pozorování i těch nejmenších detailů na velké vzdálenosti. Navíc toho tento vysoce výkonný dalekohled překvapuje minimální zaostřitelnou vzdáleností 3,2 m. Leica Ultravid HD 50 – dalekohledy pro libovolné světelné podmínky i do soumraku.

Vnější čočky jsou navíc vybavené systémem AquaDuraTM. Ten je Aquafobní a usnadňuje tak čištění skel a zabraňuje usazování kapek. Díky všem těmto věcem má dalekohled brilantní obraz a může být používán i za velmi špatných světelných podmínek a nepříznivém počasí.
Dokonce ani extrémně chladné počasí nedokáže delekohledy Leica Ultravid zastavit před doručením impozantního obrazu. Nový ostřící mechanizmus využíva teflónové deštičky s minimem lubrikantu a díky tomu dalekohled vydrží teplotu až -25° C. Celé tělo je vodotěsné do hloubky  až 5m.
Dalekohledy Ultravid 50 dosahují takových hodnot kontrastu a jasu obrazu, kterých bylo dosud jen stěží možné dosáhnout i při použití objektivů s větším průměrem. Všechny modely 50 jsou nabízeny s pogumovaným povrchem v černé barvě.
Puškohledy Leica Magnus jsou vyráběny v Německu podle těch nejpřísnějších kritérií, kde je důraz kladen především na kvalitu a nekompromisní výkon. Modely Magnus nabízí extrémně ostrý obraz a výjmečný kontrast.
Na lovu je čas velice důležitá veličina.  Čas navíc se vždy hodí a Leica MAGNUS 2,4-16x56 vám ho poskytne. Tenhle model je přímo ztělesněním přesného puškohledu a je určen pro myslivce, který vyždajú od optiky maximum. Šošovky o šířce 56 mm spolu s vysoce výkonní vstupní pupilou a průpostnost světla až 92% jsou zárukou toho nejlepšího možného zamíření i za velice špatných světelných podmínek.
Díky 16 násobnímu zoomu je model Leica MAGNUS 2,4-16x56 vhodný na střelbu na dlouhé vzdálenosti.
Leica opět překvapuje svým precizním zpracováním i u tohoto kompaktního puškohledu. Samozřejmostí je vodotěsnost puškohledu do 4 metrů a plnění dusíkem, které zabraňuje zamlžení.
Použitá patentovaná povrchová úprava AquaDura zaručuje bezstopé odstranění vody a špíny z povrchu čoček. Možnost dipotrické kompenzace v rozmezí –4/+3 dpt.
Přednosti Leica Magnus:
- klasický puškohled pro stacionární lov
- ideální na střelbu na velké vzdálenosti
- šošovky s unikárním průměrem 56 mm
- vynikající přenos světla - až 92%
- velká vstupní pupila při nízkém a středním zvětšení
- zvětšení 2,4 - 16 x –16
- velice ostrý záměrný bod, který redukuje nadměrné osvícení

Z uvedeného bohužel žádný vybraný produkt nevlastním a nemohu doporučit z vlastní z kušenosti. Ani v mém okolí není nikdo kdo by puškohledy či dalekohledy používal. Vím jen to, že kvalita si vždy najde cestu k těm které osloví, proto se nebojím, že v budoucnu na takového myslivce narazím

Žádné komentáře:

Okomentovat